SAKARYA / ERENLER - Yeşiltepe İlkokulu

Mrt

e-güvenlik çevrimiçi ortamda güvende kalma ve çocukların internet kullanımının getirdiği çeşitli siber sorunlardan korunması için alınan önlemleri sağlamayı ifade eder. E-Güvenlik ifadesi aynı zamanda "internet güvenliği", "çevrimiçi güvenlik" veya "web güvenliği" olarak da adlandırılabilir.

Teknolojik imkanların gelişmesiyle birlikte farklı güvenlik sorunları ve tehditleri gündeme gelmiştir. Haberleşmeden ulaşıma, alışverişten sağlığa hayatın her alanında etkili olmayan başlayan teknolojik imkanlar, insan hayatının birçok yönünde etkin rol oynarken, aynı zamanda olumsuz kullanım örnekleri de görülmeye başlamıştır. Sadece bireyler değil, devletler tarafından da kullanılmaya başlanan ve arşivleme, kurumlar arası iletişim ve vatandaş bilgilerinin derlenmesi gibi farklı alanlar teknolojik imkanlarla bütünleşerek geliştirilmiştir. Bilişim sistemlerinin insanlık nezdinde kazandığı öneme ve etkinliğe işaret eden bütün bu gelişmeler, böylesine büyük ve geniş bir sistemin güvenliğin, uluslararası ilişkilerin de ilgi alanına getirmiştir.

Bu sorunları düşünerek okulumuz öğretmenleri de konu hakkında kurslar ve eğitimler almaktadır.

Okulumuz e-güvenliğe önem vererek, paylaşım ve araştırmalarını bu doğrultuda yapmaktadır.