SAKARYA / ERENLER - Yeşiltepe İlkokulu

YEŞİLTEPE İLKOKULU

Okulumuz Sakarya ili Erenler İlçesi Yeşiltepe Mahallesi hudutları içerisinde 8044 sokak 10 numarada yer almaktadır. İl Özel İdaresi tarafından 2007 yılında tamamlanan okulumuz, 2007-2008 Eğitim - Öğretim yılında hizmete açılmıştır.

Normal öğretim yapan okul; 6287 sayılı yasa gereği 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması neticesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul olarak tescillenmiştir. İlkokulda 640, anaokulda 8, özel eğitim sınıfında 4 olmak üzere okul mevcudumuz 724 öğrencidir. Okulumuzda 2 idareci, 32 öğretmen, 2 yardımcı personel olmak üzere toplam 36 personel bulunmaktadır. Okul Aile Birliğimiz aktif olarak çalışmaktadır. Okulumuzun kütüphanesi bulunmaktadır. Okul binasında kablosuz internet bağlantısı ve 23 adet projeksiyon mevcuttur. Öğretmenlerimiz derslerde teknolojiyi iyi kullanmaktadırlar.

Yeşiltepe İlköğretim Okulu olarak amacımız sadece çocuklarımıza ders anlatmak değildir. Onları girdikleri her ortamda çevresindekilere örnek olan, hayata hazır, bizleri daha ileriye götürecek bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Eğitim kadrosu olarak bizler; kendine güvenen, kendini her ortamda rahatça ifade edebilen, yaratıcı, sevgi, saygı, iş birliği, hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma gibi  davranışları kazanmış; hayal güçlerini yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmiş yeniliklere açık ve Türkiye Cumhuriyeti´ni daha da yükseltecek bireyler yerleştirmeyi ilke olarak edindik.

Yayın: 13.12.2013 - Güncelleme: 28.02.2024 22:35 - Görüntülenme: 2050